Santai Kedai Kopi ~ Kucing Yang Demand!

Tuesday, March 29, 2016
iFaizi
blogger
Mat & Din sedang menjamu selera di sebuah warung. Sedang mereka berdua sedang menjamu selera...

"Meow.... meow..." seekor kucing mengiau sambil mengusap kepalanya di kaki Din.

Din yang bermurah hati dan penyayang itu menjatuhkan cebisan ayam dari nasi gorengnya ke lantai warung agar kucing itu dapat menghilangkan rasa lapar. Akan tetapi... kucing itu tak makan pun cebisan ayam tersebut dan hanya terus mengiau sambil melihat Din.

Din : Apasal kucing ini tak makan cebisan ayam yang aku dah bagi? Nak apa lagi kucing ini?

Mat : Mungkin kucing ni nak makan kaviar!

Din : Ah, sudah! Aku nak makan kat warung ni pun... duit aku cuma cukup-cukup!

Mat : Kucing pun tahu demand, der!

"Meow, meow, meow! (Betul, betul, betul!)" kata kucing itu dalam bahasa kucing.

Sekian, B-)

p/s : fyi... kaviar merupakan antara salah satu hidangan termahal di dunia. Sila 'google' untuk malumat lanjut tentang kaviar. B-)

______________________________________________________________________


HAKCIPTA KHAIRUL FAIZI A.RAHMAN TERPELIHARA. ENTRI INI HANYA TERDAPAT DALAM VERSI BAHASA MELAYU SAHAJA. SEGALA CUBAAN UNTUK MENYALIN SEMULA ATAU MENTERJEMAHKAN DALAM APA JUA BAHASA / DIALEK ATAU MENGOLAH SEMULA DALAM APA JUA FORMAT SAMA ADA DALAM BENTUK FILEM PENDEK, KOMIK KARTUN, CEREKA ANIMASI & SEBAGAINYA TANPA KEIZINAN DARIPADA PENULIS BLOG YANG TELAH DINYATAKAN NAMANYA DI AWAL FRASA PERINGATAN HAKCIPTA INI ADALAH DILARANG SAMA SEKALI & TINDAKAN PERUNDANGAN SAMA ADA DI PERINGKAT ANTARABANGSA ATAU DOMESTIK ATAU KEDUA – DUANYA SEKALI ( YANG MANA BERSESUAIAN ) AKAN DIKENAKAN KEPADA MEREKA YANG DENGAN SENGAJA & TERANG – TERANGAN MELANGGAR HAK CIPTA. SEKIAN, TERIMA KASIH. CERITA INI ADALAH REKAAN SEMATA-MATA. TIADA KAITAN DENGAN YANG MASIH HIDUP ATAU PUN YANG TELAH MENINGGAL DUNIA. JIKA ADA KAITAN DENGAN DUNIA SEBENAR, IA HANYALAH SATU KEBETULAN SAHAJA.

______________________________________________________________________
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...